SAKARYA / SERDİVAN - Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu

2 Nisan Otizm Farkındalık Yürüyüşümüz

İlçemiz Nilüfer Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından hazırlanan "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" ilçe programı kapsamında; "Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü" temalı farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Bandosunun eşlik ettiği 541. sokaktan başlayan ilçemiz özel ve resmi okulların öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan geniş katılımlı kortej Serdivan Belediyesi önünde sonlandırıldı. İlçe Kaymakamı Sayın Ali Candan, Serdivan Belediyesi Başkan yardımcısı Servet Karaoğlu, İlçe Emniyet, İlçe Milli Eğitim, İlçe Sağlık müdürlerinin katıldığı program Serdivan Belediyesi meydanında yapılan etkinliklerle devam etti. Tüm şehitlerimiz ve asrın felaketi depremde yaşamlarını yitirenler için saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımız okundu. Okul müdürü Metehan Serbest, açılış konuşmasında "Otizm ve diğer engel gruplarındaki bireylerin; toplumsal kabulünün artırılmasına, birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesine, yaşam alanlarının uygun hale getirilmesine, kendilerini ifade edebilecekleri ortamların çoğaltılmasına dikkat çekmek, sesimizi duyurmak, onlara bir ses olabilmek için bir araya geldik." diyerek yürüyüşün amacını belirtti.  Serdivan Kaymakamı Ali CANDAN, konuşmasında özetle otizmli birey ve ailelerin sorunlarını, dertlerini anlayabildiklerini, her zaman onların yanlarında olduklarını belirtti. Öğrencilerimizin performanslarını sergilediği ritm grubu etkinliğinden sonra, otizmin sembollerinden kurdele yapbozu alanda protokol, tüm öğrenci ve kalıtımcılarla birlikte bir araya getirildikten sonra “hep birlikte, hep beraber ve birbirine destek olarak yaşama”nın önemine ithafen gökyüzüne “fark et ve kabul et” kelimelerini sembolize eden kırmızı ve mavi renkli balonlar bırakılarak program sonlandırıldı.

Yayın: 03.04.2023 - Güncelleme: 04.04.2023 09:43 - Görüntülenme: 201