T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / SERDİVAN - Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu

EKPSS Tanıtım

EKPSS, her iki yılda bir yapılan ve okulumuz mezunları ve "tercih dönemi" itibariyle mezun olabilecek durumda olanların katıldığı bir "kura" dır. Kura Kasım aylarında, Tercih dönemi ise Mayıs ayında olmaktadır.  Duyuru tarihlerini takip için  https://www.osym.gov.tr/

Bu sınavın sonuçları; A) Memur statüsünde personel istihdam eden; a) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurumlar ile döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına, b) İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara, c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına, B) İşçi statüsünde personel istihdam eden kamu kurum ve kuruluşlarına; engelli personel alımlarında kullanılacaktır.

Tercih kılavuzlarında ilan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS puanı veya kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla tercih yapamayacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) olan ve eğitim bilgileri ile EKPSS/KURA için gereken engel durumuna ilişkin bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar, başvurularını, ÖSYM'nin http://www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir. * Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde;

¨ Geçerli fotoğrafı (*) bulunmayan,

¨ EKPSS/Kura için gereken engel grubu bilgisi bulunmayan veya var olan bilgisinde değişiklik bulunan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Okulumuzdan mezun öğrencilerimizin bilgileri e-okula kayıtlı olduğu için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden temin edilen ÖN KABUL VE TAAHHÜT BEYANI BELGESİ alınmaksızın, ÖSYM Başvuru Merkezlerince yapılabilmektedir.

1. ADIM: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İL MÜDÜRLÜKLERİNDEN ÖN KABUL VE TAAHHÜT BEYANI BELGESİNİN EDİNİLMESİ

EKPSS'ye veya kuraya başvuracak adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde EKPSS/KURA için gereken ENGEL GRUBU BİLGİSİ BULUNMAYAN veya EKPSS/KURA ENGEL GRUBU BİLGİSİNDE DEĞİŞİKLİK OLANLAR öncelikle, kendileri için belirtilen tarihlerde, ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alan Aday Başvuru Formunun bir çıktısını edinerek dolduracaklar ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvuracaklardır.

Bu başvuru için: ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU; EKPSS/Kura Aday Başvuru Formu; Öğrenim durumunu gösterir belge; Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı istenmektedir.

2. ADIM: ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİNDEN BAŞVURU İŞLEMİNİN YAPILMASI

Adayların ÖSYM başvuru merkezine giderken aşağıda belirtilen belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış aday ve görevli tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi,

Doldurulmuş EKPSS/Kura Aday Başvuru Formu ve Engel Bilgi Formu,

Öğrenim durumunu gösterir belge

Ortaöğretim düzeyinde EKPSS'ye girecek adaylardan MEB e-okul sisteminde ve/veya ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli ortaöğretim bilgisi bulunanlar ile ön lisans veya lisans düzeyinde EKPSS'ye girecek adaylardan YÖKSİS ve/veya ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli ön lisans/lisans eğitim bilgisi bulunanlar için eğitim belgesi gerekmemektedir.

Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı.

Başvuru bilgileriniz sisteme kaydedildikten sonra sınav/kura başvuru ücretini süresi içinde yatırarak BAŞVURUNUZU TAMAMLAYINIZ. Başvurunuzu başvuru tarihleri içinde https://ais.osym.gov.tr üzerinden MUTLAKA KONTROL EDİNİZ.

EKPSS kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile tercihlere göre yerleştirme yapılır. Kura yerleştirmeleri yapılırken; kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilir, bunlardan herhangi birinde bile tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilir.

Her türlü sorunuz için lütfen okul rehberlik servisi ile iletişime geçiniz.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.06.2021 - Güncelleme: 17.02.2023 16:16 - Görüntülenme: 261
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
EKPSS,