T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / SERDİVAN - Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu

Okulumuza Hoşgeldiniz

Değerli Velimiz;

Nilüfer Özel Eğitim Uygulama Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel eğitim hizmeti veren bir eğitim uygulama okuludur.

* II. 4 yıllık, III. kadememiz de 4 yıllık eğitim çerçevesinde eğitim vermektedir.  II.kademe kısmından mezun olan öğrencilerimiz Rehberlik Araştırma Merkezine giderek "Yerleştirme Kararına Ait" rapor aldıktan sonra III. Kademe de eğitim öğretime devam edebilmektedir. 

* Kurumumuzda sınıflarımız orta ağır düzey için en fazla 8 kişi, otizm sınıflarımızda ise 4 kişi olacak şekilde düzenlenmektedir. 

* Eğitim-Öğretim faaliyetlri 2 öğretmen tarafından yürütülmektedir.

* Branş dersleri branş öğretmenleri ile verilmektedir. Branş derslerine özel eğitim öğretmenleri de katılmaktadır. 

* El sanatları dersleri, üretim faaliyetleri için dizayn edilmiş atölye benzeri sınıflarda yapılmaktadır. 

* Okulumuzda ayrıca bir de uygulama evi mevcuttur. Bu birimde, günlük yaşama becerilerine ait çalışmalar uygulamalı olarak yapılmaktadır. 

* Çalışmalar,  bireysel programa dayalı grup öğretimi şeklinde yapılmaktadır. Her öğrenciye özgü bireysel eğitim planı hazırlanmakta ve program grup içerisinde öğrencilere sunulmaktadır.

* Okulumuzda tam gün eğitim sürdürülmektedir. Okulumuzda eğitim sabah saat 09:00'da başlar öğlenden sonra saat 14:20'de sona erer. Günlük ders saati toplam 6 ders saatidir. Eğitim öğretim dönemleri bakanlığın yayınladığı çalışma takvimine göre uygulanır.

* Kurumumuzda saat 12:15-13:00 saatleri arası öğlen arası saatidir. Serbest teneffüs uygulaması yapılır ve öğrencilerin dinlenme ve birbirleriyle kaynaşmalarına imkân tanınır.

*Okulumuz II. ve III. Kademesinde ders olarak bulunan beslenme saatinde öğrencilerimize 4 çeşitten oluşan sıcak yemek verilmektedir.

DİKKAT: 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulumuz 09.00 ve 12.00 saatleri arasında eğitim-öğretime devam etmektedir.

Tedbirler kapsamında yemek hizmeti de verilememektedir. 

* Okulumuza ulaşım için ücretsiz servis imkanı sunulmaktadır.

* Okulumuzun rehberlik servisi öğrencilerimiz ve velilerimize psikolojik danışma desteği ve psikoterapi hizmeti sunma, aile eğitim ve bilgilendirme çalışmaları ile beraber, öğrenci gelişim takibi ve yönlendirmeyle ilgili hizmetleri sunmaktadır.

* Okul idaremiz ve rehber öğretmenimiz, her türlü sorunda size yardımcı olacaktır. Kurumumuz hafta içi mesai saatlerinin olduğu günlerde belirlenen mesai saatlerinde açıktır.

* Okulumuzdaki eğitim faaliyetlerinin tümüne katılım göstererek, sizden istenen form ve verileri zamanında göndererek, eğitim faaliyetlerinin evde tekrarını sağlayarak, bilgi ve paylaşım miktarını üst düzeyde tutarak çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunmanız öğrencinin ilerlemesi için çok önemlidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.05.2021 - Güncelleme: 18.05.2021 13:08 - Görüntülenme: 298
  Beğen | 2  kişi beğendi